Steun het werk van EvE

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we natuurlijk alle hulp gebruiken. Zie jij mogelijkheden voor jouw organisatie, neem dan contact met ons op.

Steun ons programma

EvE biedt een programma van zes sessies waarin maximaal twaalf lotgenoten samen komen om met elkaar te koken, te eten, te leren maar vooral te praten. Praten over wat hen bezighoudt, waar zij tegenaan lopen en de keuzes die zij moeten maken.

Daarnaast bieden we begeleiding in de keuzes waar ze voor staan en proberen we hen door middel van een netwerk een zetje te geven in hun stappen naar volwassen worden.

Samen met onze partners steunen we jongeren in het omgaan met een verlies en helpen we hen te groeien naar hun potentieel. Voor dit intensieve programma hebben we vooral financiële middelen nodig. Alle beetjes helpen.

Wil je ons hierbij ondersteunen, neem dan contact met ons op.

Steun ons met expertise

EvE kan jouw hulp goed gebruiken. Om jongeren een sterke start te geven tijdens hun middelbare schooltijd en hun vervolgstudie, of eerste stappen in hun loopbaan, kunnen we hulp op diverse vlakken gebruiken. Denk aan:

Stages en Banen

Studie advies

Partners voor vergader en coaching ruimtes

Advies over financiële keuzes

Ondersteunende middelen en diensten

EvE direct ondersteunen met een donatie

In september start een nieuwe groep jongeren aan het EvE programma. Dit unieke programma duurt een half jaar en bestaat uit zes bijeenkomsten. Ieder programma bestaat uit verschillende masterclasses en bevat bijzondere activiteiten. Zo krijgen de jongeren een talentenscan om meer zicht te krijgen op hun talenten en kwaliteiten, leren ze om te gaan met moeilijke situaties en om beter te communiceren, krijgen ze lezingen van bijzondere sprekers, schrijven ze, maken muziek, koken en eten ze samen.

Help ons met jouw organisatie om deze programma’s voor meer jongeren mogelijk te maken. Het aanbieden van ons programma kost per jongere €1500,- aan professionele begeleiding, locaties, eten & drinken en ondersteunende middelen. Jouw bijdrage helpt ons om verschillende programma’s op te zetten en jongeren te helpen met het bespreken van hun verdriet en weer meer regie te kunnen pakken over hun eigen leven.

Hieronder hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet waarmee jij met jouw organisatie ons kan helpen.

Sponsor het diner voor een groep jongeren

Elke sessie zorgen we voor een gebalanceerde selectie aan eten en drinken. Help mee door de verzorging voor een groep jongeren te sponsoren tijdens een sessie.

Sponsor het programma voor een jongere

Maak het verschil voor één jongere. Met jouw organisatie help je een jongere met de rouwverwerking en persoonlijke groei in een bijzonder moeilijke fase.

Sponsor een programma voor 10 jongeren

Steun de EvE Foundation met het mogelijk maken van meer programma’s. Met deze zekerheid kunnen we van de huidige wachtlijst gelijk een nieuw programma maken!

Onze Partners

Hieronder vertellen onze partners waarom ze het belangrijk vinden de EvE Foundation te steunen.

Zowel zakelijk als privé heb ik ervaring wat het doet met kinderen als hun vader of moeder, jong of redelijk jong  overlijden. Bij dutch hebben we dat twee keer meegemaakt toen een collega kwam te overlijden. De impact voor de kinderen (en natuurlijk alle nabestaanden) is zo groot, de aandacht en zeker de professionele aandacht wordt vaak pas later onderkend. Zo ook medewerkers die jong één van hun ouders verliezen, hebben in hun carrièreontwikkeling vaak nog te maken met de verwerking. EvE kan volgens mij goed bijdragen door onderling begrip te ontwikkelen en met elkaar in contact te zijn.

Meino Zandwijk (dutch)

Ik ben 53. Mijn ouders leven nog. En hebben mij zeker beïnvloed. Ooit hoorde ik mijn moeder op de lagere school tegen de juf zeggen dat ze vond dat ik zo goed schreef. Achteraf denk ik dat die opmerking mij heeft gemotiveerd om journalistiek te gaan studeren. Later bleek mijn talent mijn grote nieuwsgierigheid en vermogen om treffende vragen te stellen. Dat doe ik nu, ruim 40 jaar later, als Talentcoach. Vragen die iemand aan het denken zetten over waar hij of zij nou écht bijzonder in is en wat écht geweldig is om te doen. Die vragen, samen met een écht talenten assessment, lijkt mij zo belangrijk als je je natuurlijke klankbord moet missen. 

Xander Cladder (Bold Move)

Hartelijk dank voor jouw steun aan de EvE Foundation!

Met jouw steun kunnen wij jongeren helpen in deze cruciale fase van hun leven. De keuzes die zij nu maken bepalen mede de toekomst. Door het buddy-netwerk en het vrienden-netwerk van EvE zijn we in staat om deze jongeren naast de verwerking van hun eenzaamheid en verdriet te begeleiden naar een baan of een studie. Mocht je meer willen weten over wat wij doen, laat dan een berichtje achter of laat je gegevens achter na je donatie.

Veelgestelde vragen

Zijn er fiscale voordelen aan mijn gift?

Dit is zeker mogelijk. Stichting Evefoundation is een zogenaamde ANBI (algemeen nut beogende instelling). Daarbij gelden de volgende fiscale voordelen:

  • een ANBI hoeft geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang.
  • uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld van het recht van schenking.
  • als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels (deze tekst is afkomstig van de website van de belastingdienst).
  • Meer informatie over fiscale onderwerpen? Bel met de Belastingtelefoon op 0800 – 0543 of kijk op http://www.belastingdienst.nl.

Kan ik ook een structurele bijdrage doen aan de Eve Foundation?

Jazeker, dit is zeer welkom. Hierdoor kunnen wij onze programma’s verder vooruit plannen en meer jongeren helpen met hun rouwverwerking en ontwikkeling. 

Neem hiervoor contact op met ons via post@evefoundation.nl

Wat is het doel van de EvE Foundation?

De EvE Foundation heeft als doel om ondersteuning te bieden bij rouwverwerking, studieadvies, talentontwikkeling en persoonsontwikkeling aan jongeren die tijdens hun schoolperiode één of beide ouders verliezen. 

In ons beleidsplan kun je meer informatie vinden over ons beleid en doelstellingen.

Komt mijn gehele donatie ten goede aan de Eve Foundation?

Op de transactiekosten na komt de gehele donatie ten goede van de EvE Foundation. Per donatie is EvE Foundation € 0,79 eurocent kwijt aan transactiekosten. 

Mocht je zelf een bedrag willen overmaken kan dit ook, dit scheelt weer in de transactiekosten. Dit kan naar:

Stichting Evefoundation
NL52INGB0007654615

Doe dit onder vermelding van “donatie Evefoundation”

Hartelijk dank voor jouw bijdrage!

 

Contact opnemen 

Kun je ons helpen vanuit jouw organisatie, met expertise, een donatie of andere hulp om meer programma’s voor jongeren aan te bieden? Laat het ons weten, we horen graag van je! 

post@evefoundation.nl

Hoge Naarderweg 46, Hilversum

Ja, ik wil een bijdrage leveren aan de EVE foundation
dit veld niet invullen s.v.p.