EvE voor jou

Je ouder is overleden in de fase van je leven waarin je keuzes moet maken die mede je toekomst bepalen. Heb je behoefte aan begrip en ondersteuning, dan is EvE er voor je. Stuur ons een berichtje om samen te kijken wat we kunnen doen.

Over EvE

 EvE is opgericht na het overlijden van Peter Boef, die eind 2017 overleed en er dus niet meer kan zijn voor zijn kinderen en zijn toen 16-jarige dochter Eva. EvE is begonnen om een netwerk te creëren van mensen waar je op kan terugvallen. EvE geeft je de ondersteuning die je nodig hebt, verbindt je met lotgenoten waarmee je kunt praten over wat je allemaal meemaakt en welk verdriet je voelt. Door samen een programma te doen van fun en serieuze zaken ontstaat er vanzelf de situatie waarin je makkelijker over je verlies leert praten.

En als je meer hulp wilt, is die er ook bij EvE. Van een buddy waarmee je kunt bellen of appen over dingen die je bezighouden tot echt professionele hulp. Wij helpen je verder in deze moeilijke periode in je leven. Kortom, we helpen je zodat je met al jouw talenten de mooiste versie van jezelf kunt worden.

Wil je meer weten? Mail of bel ons dan even! post@evefoundation.nl of bel 06-51415304. Praten we samen verder over wat EvE voor jou kan doen!

Programma voor jou

In deze fase van je leven maak je keuzes die je toekomst bepalen en juist dan heb je behoefte aan ondersteuning. EvE geeft je de ondersteuning die je nodig hebt, zodat je met al jouw talenten de mooiste versie van jezelf kunt worden. Op diverse locaties in het land kun je deelnemen aan een  programma van de EvE Foundation met jongeren die net als jij één of beide ouders zijn verloren.  Deelname aan een programma van de EvE Foundation is kosteloos. Als je meer wilt weten over de planning van onze programma’s neem dan contact op!

Voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar; voor als je op zoek bent naar lotgenoten waar één woord genoeg is!

De ondersteuning die je nodig hebt; bij eenzaamheid en de verwerking van je verdriet.

Voor hulp bij je keuzes; op het gebied van studie of een leuke stageplaats in binnen- of buitenland.

Of gewoon een antwoord op je vragen; over rouwverwerking of heel praktisch over geld, je studie enzovoorts.

Een paar verhalen van jongeren in dezelfde situatie

“Het overlijden van mijn vader kwam niet plotseling. Dus ik heb gelukkig nog heel veel met hem kunnen praten. Over van alles en nog wat, en juist dat mis ik nu het meest, want we waren nog lang niet uitgepraat. Nu hij er niet meer is zijn er nog allerlei dingen waar ik het over zou willen hebben. Over hoe ik deze fase ervaar. Daar praat ik veel met mijn moeder over, maar ik mis het praten met papa. Gewoon soms ook over stomme dingen, zoals over internetbankieren. Dat mis ik.”

Eva

“In 2017 is mijn vader overleden aan de spierziekte ALS, in de periode dat hij ziek was werd het steeds lastiger en op een zeker moment niet meer mogelijk om de dingen te doen die wij graag deden. Zo wilde hij nog zo lang mogelijk komen kijken bij de wedstrijden van mijn voetbalteam. Ook vonden wij het heerlijk om tijdens een zonnig weekend heerlijk te toeren. Maar ook met belangrijkere zaken heeft hij mij best wel vaak een ‘schop onder mijn kont’ moeten geven als ik geen zin had om te studeren, iets in eerste instantie niet wilde doen waar ik dan later spijt van zou krijgen of iets kleins voor een ander moest doen. Juist deze kleine steuntjes en hulp bij belangrijke of onbelangrijke keuzes mis ik erg.”

Jord

“Bijna 2 jaar geleden is mijn moeder overleden aan kanker. Vanaf dat moment ben ik meer gaan beseffen hoe veel dingen je hebt om te koesteren. Grotere, maar vooral ook veel kleine dingen: wakker worden met gesmeerde broodjes voor school, samen fietsen, koken, spelletjes spelen en ga zo maar door. Ze lijken niet zo van belang, tot het moment dat ze wegvallen, dan pas besef je hoe waardevol de momenten samen zijn. Ik mis de energie van je in huis, het is leeg zonder jou. Je liet overal een spoor van liefde achter en zorgde dat het huis altijd gezellig was. Ik mis je geur in het huis, die zo goed als weggevaagd is. Ik mis je imperfecties en je droge humor, ik mis jou mam.”

Annesaar

Meer weten

We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten. Je kunt contact opnemen via het invulformulier als je wilt deelnemen of als je vragen hebt over het programma. In 2021 hebben we weer nieuwe programma’s, heb je hier interesse in, neem dan contact met ons op. Deelname aan het programma is kosteloos.

Contact opnemen 

Zoek je hulp of wil je meedoen met het programma, stuur ons dan een berichtje! Kun je ons helpen met jouw expertise of vanuit jouw organisatie, ook dan horen we graag van je!

post@evefoundation.nl

Tesselschadelaan 15-B, Hilversum

Contact opnemen met EvE
dit veld niet invullen s.v.p.