EvE Utrecht

Over EvE Utrecht

Ook in Utrecht start EvE met haar programma. Het programma bestaat uit zes maandelijkse bijeenkomsten met een vaste groep deelnemers. Met onze expertise, gedegen programma en netwerk ondersteunen we jongeren tussen de 14 en 24 jaar die tijdens hun schooltijd een ouder verliezen. Door het contact met jongeren die een soortgelijke ervaring hebben meegemaakt en de combinatie van plezier en diepgang helpen we jongeren met het herstellen van de regie over hun leven. Samen sterk bij rouw.

EvE Programma

EvE biedt een programma van zes sessies waarin maximaal twaalf jongeren samen komen om met elkaar te eten, te leren maar vooral te praten. Praten over wat je hebt meegemaakt, wat je bezighoudt, waar je tegenaan loopt en de keuzes die je moet maken.

Buddy netwerk

Tijdens het programma introduceren we ook buddy’s die al wat ouder zijn, maar tijdens hun schoolperiode ook een ouder verloren hebben. Als buddy deel je ervaringen en bied je tips en een helpende hand, waar gewenst.

Partners

De EvE programma’s kunnen niet bestaan zonder partners en sponsoren. Het programma wordt kosteloos aangeboden aan de jongeren en komt tot stand met hulp van diverse partners die hun diensten en producten beschikbaar stellen.

Help mee met EvE Utrecht!

Neem contact met ons op om partner te worden of het programma te ondersteunen. Of help EvE met een donatie, kijk verder bij
Steun EvE Foundation 

Ondersteun EvE Utrecht

Doneer met uw eigen bedrag om Eve Utrecht te ondersteun!

€ ………..,-

Meet EvE’s Team Utrecht

Dorien Verloop (1973) studeerde psychologie aan de Universiteit in Utrecht. In deze periode leerde zij haar man kennen en samen met hem kreeg zij twee dochters. In januari 2020 overleed compleet onverwacht haar man aan een hartstilstand. Zij bleef achter met haar twee tienerdochters. Na het overlijden van haar man volgde Dorien een Post Hbo opleiding Rouw en Verlies aan de Sociale Academie in Utrecht. In het financieel dagblad van 7 maart 2022 vertelt Dorien in de rubriek Tegenslag over het verlies van haar man en het voornemen om een groep van de EvE Foundation in Utrecht op te starten. Over het verlies van een ouder op jonge leeftijd schreef Dorien het boek ‘Niet alleen op de wereld’, zij verwacht dit boek in september 2022 te publiceren.

Karin den Hollander (1970) verloor haar moeder op haar 17e. De periode daarna kleurde zwart door een zware depressie van haar vader, wat een grote zorg voor haar was. Ze probeerde haar middelbare school én haar studententijd zo goed mogelijk te ‘overleven’, maar kwam aan haar verdriet om het verlies van haar moeder niet toe. Dit gebeurde pas in een uitgesteld rouwproces rond haar dertigste (op het punt dat ze zelf graag moeder wilde worden). Dit innerlijk proces is voeding geweest voor het vervolg van haar loopbaan. Zij deed onderzoek en studeerde af (psychologie) op rouwen en hechting in ouder-kind relaties, was betrokken bij de oprichting van het netwerk ‘moeders zonder moeder’ en schreef samen met Mieke Ankersmid het boek ‘Ouders zonder voorbeeld’, over volwassen ouders die als kind een of beide ouders verloren.

Dorien Verloop

Psycholoog

Karin den Hollander

Coach & Begeleider

Onze Utrechtse Partners

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Sommige jongeren willen hun gezinsleden – die ook verdriet hebben – ontzien en rouwen dan in stilte.

EvE steunt deze ‘vergeten groep’ jongeren door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddynetwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden.

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie. Neem contact met ons op of steun EvE met een directe donatie.

Voor jongeren

Als je een ouder verliest, is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen? Lees dan vooral verder op deze website. Aanmelden voor een programma in Utrecht kan via onderstaand formulier. We horen graag van je!