Tamara Meijer Elzas – EvE Amsterdam
“Not the ones speaking the same language but the ones sharing the same feeling understand each other”

mei 14, 2021

De EvE Foundation is nu ook in amsterdam actief, zoals je ook in ons persbericht hebt kunnen lezen. Hoogste tijd om het enthousiaste team van EvE Amsterdam voor te stellen. Vandaag de eer aan Tamara Meijer Elzas.

Wie ben je?

Ik ben Tamara Meijer Elzas, 57 jaar en ik woon in Amsterdam. Moeder van drie voor mij heel dierbare kinderen Sam 30, Sarah 28 en Max 24 jaar. En gelukkig getrouwd met Aldo. Na het krijgen van Sarah ben ik gestopt met werken. En heb ik het heel fijn gevonden om thuis te kunnen zijn bij mijn opgroeiende kinderen. Toen Sam uit huis ging om te studeren kreeg ik de behoefte om ook weer een andere invulling erbij te krijgen. Ik ben toen begonnen met het volgen van therapeutische opleidingen, eerst een vierjarige opleiding bij de Academie voor Psychodynamica en daarna verschillende systemische- en rouw-opleidingen bij Phoenix Opleidingen. Ik kom uit een joods gezin waar rouw een grote plek innam. Werken met rouw is dus ook iets wat dicht bij me staat. Sinds een jaar of zes geef ik workshops familieopstellingen samen met Monique Heijst. Daarnaast begeleid ik mensen ook individueel. Mijn praktijk heet add-soul. Ziel toevoegen. Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik vind het bijzonder dat mensen me elke keer weer in vertrouwen nemen en hun verhaal zo open en oprecht met me delen. Deze echte ontmoetingen raken me elke keer weer.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Ongeveer een jaar geleden zat ik koffie te drinken met mijn collega en goeie vriendin Monique Heijst op een bankje voor haar huis toen Renée Sajet langs liep, een coach van EvE Foundation, we raakten met zijn drieën in gesprek en het klikte gelijk. Het bleek dat EvE Foundation coaches voor Amsterdam zocht en aangezien Monique en ik verschillende rouwopleidingen hebben gedaan en graag met elkaar samen werken was het idee vrij snel ontstaan om ons in contact te brengen met Nancy om te onderzoeken of Monique en ik samen iets konden bijdragen voor EvE Foundation.

Wat ga je doen voor de EvE Foundation?

Ik ga vanaf september een groep begeleiden voor EvE Foundation in Amsterdam, samen met Monique. We beginnen in september en zullen 6 zondagen een programma bieden waarin een mooie opbouw zit en allerlei aspecten voorbij komen. Er zal worden gedeeld, geluisterd, ondersteund, er zullen gastsprekers zijn, we eten samen, huilen en lachen samen. Er zijn al verschillenden groepen aan deze groep vooraf gegaan in Hilversum onder leiding van Nancy Tromp en Inge Marit Wielinga.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Het meest word ik geraakt door de jongeren die op jonge leeftijd zo’n groot verlies moeten dragen. Het verhaal van Peter Boef die veel te jong niet meer voor zijn kinderen kon zorgen en zijn verlangen om een plek te creëren voor jongeren die een soortgelijk verlies mee maken.

En waarom wil je dat doen?

Ik wil graag een bijdrage leveren voor deze jongeren. Naar hun verhalen luisteren, de thema’s waar ze mee lopen bespreekbaar maken, er voor ze kunnen zijn waar mogelijk. Ze de steun bieden die stichting EvE deze jongeren kan bieden. Ik kan me helemaal vinden in de missie van EvE: “iedere jongere heeft recht op de juiste steun bij verdriet en bij belangrijke beslissingen die hij of zij nog moet nemen”. EvE creëert een netwerk van mensen om op terug te vallen. Gelijkgestemden onder elkaar.

“Not the ones speaking the same language but the ones sharing the same feeling understand each other.”

Wat is je persoonlijke slogan?

Ik heb niet echt een eigen slogan, maar wel een passende tekst die wat mij betreft mooi samenvat wat EvE Foundation kan brengen voor deelnemers ”Not the ones speaking the same language but the ones sharing the same feeling understand each other.”

Tamara Meijer Elzas

Tamara Meijer Elzas

Coach & Begeleider EvE Amsterdam

 Interview door

Eva Boef

 Relevante links

Inschrijven programma en meer informatie: EvE Amsterdam

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.