Nancy Tromp – EvE Het Gooi – “Iets uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had.”

sep 3, 2021

Nadat we onlangs de coaches van EvE Amsterdam voorstelden, is het nu tijd om de coaches van Het Gooi voor te stellen die in het najaar weer gaan starten met een nieuwe groep. Vandaag het interview met Nancy Tromp founder van de EvE Foundation en één van de begeleiders van groep Het Gooi. 

Wie ben je?

Ik ben Nancy Tromp, moeder van een dochter en van twee stiefzoons. Ik studeerde onderwijskunde en psychologie en heb al jaren mijn eigen bedrijf waar ik managers coach en train met als specialiteit non-verbale communicatie. Ik ben de vrouw van Peter Boef die in 2017 overleed aan longkanker.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Peter heeft tijdens zijn ziekte het initiatief genomen voor de EvE Foundation. Het moeilijkste voor hem was het loslaten van zijn kinderen. Onze jongste dochter was toen 16 jaar en hij vond het heel erg dat hij haar niet verder kon begeleiden bij vragen over school, loopbaan en levensvragen. Zijn zorgen vormden de basis voor de EvE Foundation. Na zijn dood heb ik samen met twee vrienden van Peter, René van Hulst en Meino Zandwijk, de EvE Foundation opgericht.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Samen met het bestuur van de EvE Foundation organiseer ik de programma’s voor de jongeren, heb ik contact met alle jongeren, met de begeleiders op de verschillende locaties en met de mensen die de masterclasses verzorgen. Ook ben ik actief om fondsen te werven. Deelname aan de EvE Foundation is voor de jongeren kosteloos dus we zijn afhankelijk van mensen en partners die ons doel willen steunen. Gelukkig zijn er heel veel bedrijven en particulieren die ons helpen.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

De jongeren zelf en hun verhalen. Ik word zo geraakt als ik de persoonlijke verhalen van de jongeren hoor. Je bent je nog volop aan het ontwikkelen, bent druk met school en met vrienden en dan moet je ook zo’n groot verdriet dragen. Een vader of moeder die overlijdt, is onvervangbaar. Deze jongeren voelen dagelijks dit grote verlies.

“Een vader of moeder die overlijdt, is onvervangbaar”

Wat me ook raakt is de veerkracht die jongeren tonen. Hoe ze ondanks alles hun diploma halen, hun problemen oplossen en deelnemen aan het leven. Waar ik blij mee ben is dat jongeren de weg weten te vinden naar de EvE Foundation en dat ze samen met anderen steun en hulp zoeken bij het verlies. Hulp zoeken getuigt al van zoveel kracht.

En waarom wil je dat doen?

Omdat ik in de gelegenheid ben om het te doen. Verder wil ik dit prachtige idee van mijn man verder gestalte geven. Een nalatenschap die mij en ons gezin ook weer richting heeft gegeven. Mensen helpen heb ik altijd fijn gevonden en daar heb ik ook mijn beroep van gemaakt. Maar het helpen van jongeren is nog veel fijner omdat alles wat je op jonge leeftijd leert zo het verschil kan maken voor de rest van je leven.

“Iets uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had”

-Safran Foer

Wat is je persoonlijke slogan?

Wat ik een mooie uitspraak vind, is die van Safran Foer: “Iets uitspreken geeft een bestaan aan wat het in stilte niet had”. Dat geldt natuurlijk zeker voor hem als schrijver, maar het geldt veel breder. Deel wat je bezighoudt, zeg wat je van elkaar vindt, maak van je hart geen moordkuil.
Bij de EvE Foundation nodigen wij jongeren uit hun verhalen en ervaringen te delen. Delen is helen. Juist door uit te spreken wat je voelt, voel je je minder eenzaam en dat geeft lucht en ruimte.

Nancy Tromp

Nancy Tromp

Coach & Begeleider EvE Het Gooi

 Interview door

Eva Boef

 Relevante links

EvE Het Gooi

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.