Het verlies blijft

jun 8, 2023

 

 

Het verlies blijft 

Het verlies van een ouder is een traumatische gebeurtenis in ieders leven. Als EvE Foundation hebben we kort na oprichting heel onverwacht afscheid moeten nemen van een van onze ‘founding fathers’. Vandaag is het inmiddels al weer 2 jaar geleden dat Meino Zandwijk plotsklaps overleed. 
Niet alleen een goede vriend van Peter en Nancy, maar ook een gedreven amabel mens die de wereld beter voor ons allemaal achter wilde laten. Als onze eerste voorzitter heeft hij aan de wieg gestaan van de EvE Foundation om mede de wens van Peter gestalte te geven.
Nu 2 jaar later zou hij trots geweest zijn op wat we bereikt hebben. Groepen in 6 steden in Nederland. Meer dan 75 kinderen kunnen helpen. Groei naar nog eens twee steden in de komende jaren en in veel steden inmiddels vervolggroepen. Kortom, de behoefte aan ons werk is groot en blijft groeien. Het zijn voor ons de mooie ‘wikkelingen’ om dat stekelige ding dat het verdriet rondom het verliezen van Meino nu eenmaal is en blijft. De stekels gaan niet weg maar het wordt letterlijk draagbaar.
Er zijn de afgelopen jaren dan ook weinig dagen in de EvE Foundation voorbij gegaan dat we niet aan Meino dachten. Vandaag pakken we dat stekelige verdriet nogmaals heel goed vast en denken aan hem, zijn energie, zijn levenslust en zijn drive om dingen tot stand te brengen. In gedachten zijn we bij Nicoline en kinderen op deze Meino dag.

Namens de EvE Foundation
Rene van Hulst
Voorzitter en founding father

 

 

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.