Meino Zandwijk (9 mei 1959 – 8 juni 2021)

jun 13, 2021

Meino Zandwijk (9 mei 1959 – 8 juni 2021)

 

Afgelopen dinsdag ontvingen wij het ongelofelijke bericht dat Meino Zandwijk de voorzitter van de EvE Foundation, plotseling is overleden.

Maandag was onze laatste bestuursvergadering. Wit overhemd, bruin gezicht en ontspannen ogend na een periode in Spanje om bij de geboorte van zijn kleinkind te zijn. Klaar voor de bestuursvergadering van de EvE Foundation, een initiatief dat hij heeft neergezet na de dood van zijn vriend Peter Boef. Het idee om jongeren te helpen die één of beide ouders zijn verloren, is door hem omarmd.

Als je mee wilde doen stak hij zijn hand uit; velen hebben zijn hand gepakt. Samen hebben we inmiddels tientallen jongeren actief begeleid om het verlies van een ouder te helpen dragen. Meino was onmiskenbaar de spil in ons bestuur. Altijd betrouwbaar in afspraken, bereikbaar om te sparren en met nieuwe doelen komend. De verdere opschaling van EvE stond op het programma van die bestuursvergadering maandag.

De belofte doen om een initiatief gestalte te geven is één, maar een belofte waarmaken is iets anders. Waarmaken dat was belangrijk voor Meino. Zijn overlijden is onbegrijpelijk en onrechtvaardig, maar met heel veel dankbaarheid wat hij voor de jongeren van de EvE Foundation heeft betekend, kijken wij terug op de samenwerking. Voor altijd in ons hart.

Meino, zo ontzettend bedankt voor alles wat je mogelijk hebt gemaakt. Nicoline, kinderen en kleinkinderen wij wensen jullie alle kracht toe om dit verlies te dragen.

Bestuur EvE Foundation

René van Hulst
Paul Weil
Nancy Tromp

Rouwkaart Meino Zandwijk

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.