Interview met Ragnhild Keizer

okt 5, 2022

De EvE Foundation begint deze winter ook in Apeldoorn, nadat we onlangs de coaches van EvE Utrecht voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Apeldoorn voor te stellen. Vandaag de eer aan Ragnhild Keizer. 

Wie ben je?

Mijn naam is Ragnhild Keizer. Na wat rondzwervingen zijn wij (mijn man, onze twee dochters en ik) in 2008 in Nederland neergestreken. De verhuizing naar Engeland en Duitsland, waren baan gerelateerd. Deze ervaring, van andere culturen, talen, scholen en sociale contacten, hebben een enorme impact gehad op ons als jong gezin. Veelal leuk, maar daarnaast uiteraard ook pittig. Dit geldt voor ons alle vier, maar voornamelijk voor onze twee dochters, die nooit gevraagd hebben om deze veranderingen. Dit heeft ons mede gevormd tot wie we nu zijn als individu en als familie. Sinds 2011 ben ik werkzaam als coach voor zowel jongeren als voor volwassenen in Apeldoorn en Amsterdam.

 

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Een vriendinnetje van mij was één van de begeleiders van EvE Amsterdam. Van haar hoorde ik over het initiatief en over het vorm geven van een programma en het begeleiden van een groep jongeren. Vervolgens vertelde zij mij dat EvE in 2022 ook een groep zou starten in Apeldoorn. Naar aanleiding daarvan heb ik direct contact gezocht met Nancy, de oprichtster van EvE en hebben we elkaar ontmoet. Tijdens deze ontmoeting voelde ik dat ik mij hier graag samen met anderen voor in zou willen zetten.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Aankomende winter gaan Lisette van de Weg en ik samen een groep coachen en begeleiden. Naast het vormgeven van het programma, houdt dit in dat wij met name aanwezig zullen zijn en zorg zullen dragen voor een veilige bedding waarin de deelnemers, of lotgenoten zoals EvE ze noemt, zich gezien, gehoord en gedragen zullen voelen.

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Te bedenken dat er zoveel jongeren zijn die het moeten stellen zonder ouder of zelfs ouders, raakt mij diep. Ik denk dat het gemis van een ouder op iedere leeftijd een pijnlijke ervaring is, om allerlei redenen, maar wanneer je jezelf aan het ontwikkelen bent en af en toe de behoefte zult voelen om op iemand terug te kunnen vallen, zal het gemis enorm zijn. Daarnaast kan ik me voorstellen dat het fijn is om ervaringen te kunnen delen met anderen die zich herkennen in waar je doorheen gaat. Vooral omdat wellicht niet alles thuis bespreekbaar is.

En waarom wil je dat doen?

Het mooie van EvE is voor mij de verbindende factor. Dat is wat mij het meest aanspreekt in de visie. Hoe mooi zou het zijn wanneer de deelnemers en de buddy’s, ook wanneer het programma afgerond is, contact houden en elkaar verder kunnen blijven ondersteunen. Dat is voor mij de grote meerwaarde van EvE.

Wat is je persoonlijke slogan?

“En de dag kwam waarop de behoefte
om gesloten te blijven pijnlijker
werd dan het risico zich te openen.” anoniem

Ragnhild Keizer 

Coach & begeleider EvE Apeldoorn

Interview door

Saar Kroon

Relevante links

Apeldoorn

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.