EvE Podcast: Rouwen als je jong bent

feb 17, 2021

Aflevering 1

Rouwen als je jong bent

Hoe werkt dat, rouwen als je jong bent?
Femke Attema en Eva Boef gaan met elkaar in gesprek over eenzaamheid, boosheid, schuldgevoel en hun ervaringen met het EvE programma.

Luister mee naar deze openhartige podcast.

Presentatie 

Femke Attema

Eva Boef

 Gast

Nancy Tromp

Over deze aflevering

Femke en Eva hebben elkaar ontmoet bij EvE als deelnemers van het programma. Beiden hebben ze hun vader enkele jaren geleden verloren. In deze aflevering delen ze hun ervaringen en inzichten rondom thema’s als eenzaamheid, boosheid, schuldgevoel en controle. Ook gaan ze in op hun ervaringen met het EvE programma.

Nancy Tromp is als oprichtster van de EvE Foundation te gast. In gesprek met Femke en Eva deelt ze over de achtergrond van het programma en de doelen van de EvE Foundation.

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.