EvE Maastricht

Over EvE Maastricht

Anita Vossen & Fraukje Schrijen-Hammecher vormen samen het team EvE Maastricht. 

 

Fraukje is een gedreven professional. Sinds enkele jaren werkt zij als rouw- en verlies begeleider met jongeren en betrokkenen.Haar aangeboren nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat zij steeds nieuwe kennis wil vergaren en op zoek gaat naar mogelijke oplossingen.
Haar manier van werken is gebaseerd op het afstemmen van techniek en houding op wat de ander nodig heeft. Haar drijfveer is dat zij als professioneel medemens een stimulerende factor kan zijn in het levensproces van een ander. Zij geeft  jongeren het vertrouwen dat zij ‘op eigen kracht’ kunnen groeien. 

 

Anita is sinds 2005 werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs. Eerst als docent levensbeschouwing en nu als docent zorg en welzijn.Samen met een collega begeleidt zij op school een lotgenotengroepen van leerlingen die te maken hebben met rouw en verlies. Hier ligt haar hart omdat zij ziet hoe moeilijk jongeren het hiermee kunnen hebben. Zij vindt het dan ook heel fijn om jongeren die te maken hebben met het verlies van een ouder te mogen begeleiden bij de EvEfoundation.

EvE Programma

EvE biedt een programma van zes sessies waarin maximaal twaalf jongeren samen komen om met elkaar te eten, te leren maar vooral te praten. Praten over wat je hebt meegemaakt, wat je bezighoudt, waar je tegenaan loopt en de keuzes die je moet maken.

Buddy netwerk

Tijdens het programma introduceren we ook buddy’s die al wat ouder zijn, maar tijdens hun schoolperiode ook een ouder verloren hebben. Als buddy deel je ervaringen en bied je tips en een helpende hand, waar gewenst.

Partners

De EvE programma’s kunnen niet bestaan zonder partners en sponsoren. Het programma wordt kosteloos aangeboden aan de jongeren en komt tot stand met hulp van diverse partners die hun diensten en producten beschikbaar stellen.

Help mee met EvE Maastricht!

Neem contact met ons op om partner te worden of het programma te ondersteunen. Of help EvE met een donatie, kijk verder bij 
Steun EvE Foundation 

Ondersteun EvE Maastricht

Doneer met uw eigen bedrag om Eve Maastricht te ondersteun!

€ ………..,-

Meet EvE’s Team Maastricht

Fraukje Schrijen-Hammecher

Anita Vossen

Onze Maastrichtse Partners

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Sommige jongeren willen hun gezinsleden – die ook verdriet hebben – ontzien en rouwen dan in stilte.

EvE steunt deze ‘vergeten groep’ jongeren door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddynetwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden.

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie. Neem contact met ons op of steun EvE met een directe donatie.

Voor jongeren

Als je een ouder verliest, is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen? Lees dan vooral verder op deze website. Aanmelden voor een programma in Maastricht kan via onderstaand formulier. We horen graag van je!

 Opgeven programma Maastricht
dit veld niet invullen s.v.p.