EvE in Vakblad Uitvaart

jan 8, 2021

EvE in Vakblad Uitvaart.

Verder leven na de dood van een dierbare. Het klinkt zo gewoon, maar de wereld is voor altijd anders. Hoe doe je dit? De zoektocht naar antwoorden wordt meer en meer gedeeld. In boeken, via sociale media, podcasts, theatervoorstellingen en televisieprogramma’s. Ook de aandacht voor het delen van ervaringen om anderen te helpen, neemt enorm toe. Tim Overdiek deed dit met zijn boek Tranen van liefde en Nancy Tromp met de oprichting van de EVE Foundation. Een gesprek over het waarom en hoe zij deze ontwikkeling zien.

Bron

Dit artikel is eerder verschenen in ‘Vakblad Uitvaart, editie april 2020 en geplaatst met toestemming van de auteur.

 Auteur

Léonie Schutter – de Boer
Vakblad Uitvaart

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.