EvE in de Onderstroom podcast bij The Optimist

nov 28, 2020

Onderstroom Podcast #13 

Leer meer over de EvE Foundation

EvE was te gast bij de Onderstroom podcast van opinietijdschrift en online platform The Optimist.

In deze aflevering praat Arie Dekker met Nancy Tromp de EvE Foundation.

Presentatie

Arie Dekker

 Gast

Nancy Tromp

Over deze aflevering

Voor een kind kan de dood van een ouder tot moedeloosheid leiden. Bij wie moeten ze nu vragen stellen over school, vriendjes en hun toekomst? Met deze gedachte in het achterhoofd begon Peter Boef voor zijn dood de EvE Foundation.

Het initiatief is na zijn overlijden doorgezet door Meino Zandwijk, René van Hulst, Paul Weil en Peter’s echtgenote Nancy Tromp. Deze aflevering praten wij verder met Nancy over wat de EvE Foundation doet, recente ontwikkelingen en de toekomst van dit initiatief.

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.