Boekpresentatie ‘Niet alleen op de wereld’

sep 26, 2022

Het is bijna zover!

Donderdag aanstaande is het zover en wordt het boek van Dorien Verloop: ‘Niet alleen op de wereld’ in het UMC gepresenteerd. Hieraan gekoppeld is een minisymposium met Manu Keirse, Tim Overdiek en Meike Bartels onder leiding van de dagvoorzitter Nicole Kooymans.

Dorien Verloop “komt het wel goed met mijn kinderen?”

Na het plotselinge overlijden van haar man Marc Buijsrogge bleef Dorien achter met twee dochters van 13 en 15 jaar oud. Haar grootste zorg waren haar kinderen. Komt het wel goed met mijn dochters? In het boek: ‘Niet alleen op de wereld’ onderzoekt ze deze vraag. Het boek bevat interviews met jongeren die hebben deelgenomen aan het programma van de EvE Foundation. Ook voerde ze interviews met experts op het gebied van rouw en jongeren waaronder Manu Keirse.

Graag wil ik anderen jongeren helpen met mijn verhaal

Trots zijn wij op de jongeren van de EvE Foundation die het lef hebben gehad om hun verhaal te delen in het boek. Eén van de jongeren zei: “Al kan ik maar één iemand helpen met mijn verhaal dan ben ik al blij dat ik heb meegewerkt aan het boek’. De eenzaamheid onder jongeren die één of beide ouders verliezen is groot en dit boek draagt bij aan het bespreekbaar maken van de gevoelens die jongeren ervaren.

Boek kopen en het werk van EvE steunen

De opbrengst van het boek “Niet alleen op de wereld” komt ten gunste aan het werk van de EvE Foundation, de stichting die jongeren begeleidt in lotgenotenprogramma’s na het overlijden van één of beide ouders.

Dankwoord

Wij danken Dorien voor de zorgvuldigheid en de toewijding waarmee ze dit boek tot stand hebt gebracht. Verder danken wij het UMC voor het faciliteren van het minisymposium. Als laatste dank aan the Optimist. Het boek van Dorien Verloop met verhalen van jongeren van de EvE Foundation zal donderdag aanstaande worden gepresenteerd in het UMC in Utrecht en is te koop via https://theoptimist.nl/shop/boeken/samenleving/niet-alleen-op-de-wereld/ 

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.