Interview met Christa Mulder-Jaspers

jul 5, 2023

De EvE Foundation vestigt dit jaar ook in Groningen, nadat we onlangs de coaches van EvE Utrecht voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Groningen voor te stellen. Vandaag de eer aan Christa Mulder-Jaspers

Wie ben je?

Lastige vraag om in een kort stukje te vatten, Ik ben Christa, getrouwd en moeder van twee dochters van acht en zes jaar. Ik werk als coach/therapeut met studenten en young professionals vanuit mijn eigen praktijk Elenta coaching. De binnenkant van de mens fascineert me eindeloos. Ik zoek in alles wat ik doe naar authenticiteit en helderheid en doe dat graag samen met anderen. Verbinding zoeken met anderen en daarin kwetsbaar zijn. Ik ben gepassioneerd over wat ik doe, ben een snelle denker, gevoelig, doortastend en eerlijk.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Els en ik delen een praktijkruimte, dus we kennen elkaar daarvan. Toen Els me belde over EvE en vroeg of ik samen met haar dit avontuur wilde aangaan was ik direct enthousiast. Over zowel de visie van EvE en de lotgenotengroepen die ze organiseren en natuurlijk het samenwerken met Els.

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Els en ik gaan samen de rouwbegeleiding op ons nemen in Groningen. Mijn taak is om te zorgen voor een veilige en betrouwbare sfeer in de groep en een klimaat creëren waar iedere jongere wordt gezien en waar ruimte is voor alle vormen van rouw.

En waarom wil je dat doen?

Een ouder verliezen tijdens je opgroeien is een immens verlies. Onder welke omstandigheden en hoe je relatie met die ouder er precies uit zag dan ook. Voor jongeren zijn leeftijdsgenoten de belangrijkste ‘bronnen’, en het kan heel eenzaam voelen als je de enige in je omgeving bent die zo’n heftige verlieservaring heeft meegemaakt. Om die jongeren dan bij elkaar te brengen en hen van betekenis voor elkaar te laten zijn lijkt me prachtig.

Wat is je persoonlijke slogan?

“Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, maar door de wortels water te geven.”
~ Afrikaans spreekwoord

 

Christa Mulder-Jaspers

Coach & begeleider EvE Groningen

Interview door

Saar Kroon

Relevante links

 

 

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.