Interview met Fraukje Schrijen-Hammecher

apr 1, 2023

De EvE Foundation begint bijna in Maastricht, nadat we onlangs de coaches van EvE Utrecht voorstelden is het nu ook tijd om de coaches van Maastricht voor te stellen. Vandaag de eer aan Fraukje Schrijen-Hammecher.

Wie ben je?

Wie ben je ? is één van de meest lastige vragen die je als mens gesteld kunt krijgen. Ik ben vooral een medemens in mijn contact met jongeren. Wat ik oprecht voel is dat, doordat ik ouder ben het echt niet beter weet. Waardoor ik vanuit die rol met openheid en nieuwsgierigheid het contact aanga met de ander. Ik hou erg van reizen, dieren en lachen.

Humor en eerlijkheid zijn belangrijke onderdelen in mijn leven. Ik geloof erin dat je samen sterker bent en ook recht hebt op het vertrouwen dat je veel alleen kunt oppakken.

Hoe ben je met de EvE Foundation in contact gekomen?

Doordat ik reeds rouwbegeleider ben geworden op het MBO, gaven veel mensen mij aan dat de EVE foundation mooie dingen doet voor jongeren. Zo kwam ik in contact en woonde ik een prachtige lezing bij, het klikte meteen. Zo kreeg ik de vraag het vorm te geven als één van de twee begeleiders in Maastricht. 

Wat doe je voor de EvE Foundation?

Ik ben rouwbegeleider van de EVEfoundation in Maastricht. Mijn rol samen met Anita is zorgen dat de bijeenkomsten worden begeleid en er een leuk en een mooi programma is voor de jongeren. 

Wat raakt je het meest als je denkt aan het werk van de EvE Foundation?

Dat we jongeren op een warme manier met elkaar in contact brengen. Jongeren trekken het liefst met leeftijdsgenoten op en daarbij vind ik het mooi dat de EVEfoundation ruimte heeft voor gezelligheid, een funfactor, betrokkenheid van de groep, samen leren over rouw en ook masterclasses waarin je leert om te gaan met lastigheden en het benutten van je talenten.

En waarom wil je dat doen?

Ik ben dol op jongeren. Vind samenwerken met hen fijn, inspirerend en leuk.

Ik denk dat het goed is om bij te dragen aan elkaar te steunen in een moeilijke fase in het leven. Rouw is normaal gedrag van gezonde mensen die iemand verliezen.

Wat is je persoonlijke slogan?

De mooist vaardigheid die je kunt leren is een goede vriend van jezelf te worden

 

Fraukje Schrijen-Hammecher

Coach & begeleider EvE Maastricht

Interview door

Saar Kroon

Relevante links

EvE Maastricht

 

 

Over EvE

Jaarlijks verliezen ruim zesduizend minderjarigen één of beide ouders (2013, CBS). Ongeveer 65.000 jongeren groeien op zonder vader en zo’n 38.000 jongeren zonder moeder. Dit gemis ondergaan jongeren vaak in eenzaamheid. Door vrienden worden ze niet goed begrepen en passende hulp is er vaak niet. 

Deze ‘vergeten groep’ jongeren steunt EvE door het bieden van ontwikkelingsprogramma’s, een buddy netwerk van gelijkgestemden en een netwerk dat kansen kan bieden. 

Voor jongeren

Als je een ouder verliest is het fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen praten over wat je meemaakt. Dat geeft steun en is een manier om met het verlies om te gaan. Wil jij weten wat EvE voor jou kan doen. Lees dan vooral verder op deze website en meld je aan voor het programma. 

Ondersteun EvE. Met een donatie of sponsoring.

Kinderen die een ouder verloren hebben, helpen groeien tot hun volle potentieel is het doel van EvE. Hierin kunnen we alle hulp gebruiken. Steun EvE met jouw bedrijf of help ons met een donatie.